Leren is een continu proces. Het is ook een belangrijk onderdeel van de mission command leiderschapsstijl. Immers het steeds weer verbeteren van jouw vakkennis, communicatie skills, teambuildingsvaardigheden, gedrag en instelling maken van jou een betere leider. Reden voor ons om iedere maand met een leiderschapsblog te komen en onze kennis te delen. Om op deze wijze een bescheiden bijdrage te leveren aan het versterken van leiderschap in Nederland. Bij deze de eerste blog.

Otto van Wiggen: “Ook ik blijf mij ontwikkelen. Vanaf 1 mei word ik, na vele jaren Koninklijke Landmacht, ondernemer. Leiderschapsissues zijn mij niet vreemd maar om een eigen bedrijf te starten heb je toch echt weer andere kennis en vaardigheden nodig. Die uitdaging ga ik graag aan. Omdat ik geloof dat de mission command stijl van leiderschap het bedrijfsleven maar ook de overheid veel kan brengen. Samen met Paul wil ik organisaties helpen deze moderne stijl van leiderschap door te voeren. We zijn een goed team, met dezelfde visie op leiderschap en we vullen elkaar op veel vlakken aan”.

Paul Schmidt: “De kennis en vaardigheden van Otto op het gebied van leiderschap, in veelal situaties waarin de druk hoog is, zijn een geweldige aanvulling op datgene dat ik zelf in huis heb. Daarnaast heb ik veel bewondering voor de authentieke mission command leiderschapsstijl die hij zelf in de praktijk laat zien. De huidige leiders zijn zoekende naar de juiste aanpak in een markt en omgeving die steeds sneller verandert. Daar willen we hen graag bij helpen. Ook de markt is een battlefield geworden waarin klassieke leiderschapsstijlen niet meer voldoen. Stijlen die bovendien niet meer aansluiten bij de nieuwe generatie werkzoekenden”.

Ben je nieuwsgierig naar onze blogs? Schrijf je dan hier in zodat je via jouw email op nieuwe blogs wordt geattendeerd. Leren van militair leiderschap? Bestel dan hier het boek “Niemand is belangrijker dan het team” dat op 5 februari 2016 is uitgekomen. Wil je mee bloggen? Graag! Neem dan even contact met ons.