Referenties

Bij de leergang Mission Command ervaar je de kracht van een (succesvol) team. D.m.v interactieve werkvormen leer je wat goede gedragskenmerken van leiders zijn, werk je aan je eigen project en krijg je meer inzicht in je eigen kwaliteiten. De trainers weten een open en prettige sfeer te creëren.  Zij zetten de deelnemers centraal, niet alleen tijdens de bijeenkomsten maar ook tussendoor. Je wordt gezien! Reflecteren en feedback geven/ontvangen zijn een belangrijk onderdeel in de leergang, dit zorgt voor diepgang. Ik heb met veel plezier deze leergang gevolgd en er veel van geleerd! Dank hiervoor!   

Hilde Toenders, CvB Stichting Atos

Mission Command heeft ons nieuwe team in de corona periode geholpen met het formuleren van onze gezamenlijke doelstelling en het maken van een concreet plan. Vervolgens hebben we ‘live’ middels ervaringsleer-oefeningen elkaar veel beter en goed leren kennen en meer vertrouwen weten op te bouwen. Door de oefeningen en de combinatie met praktijkervaringen/voorbeelden was dit de afgelopen twee jaar een zeer geslaagd traject!
 
Hans de Jong, manager team Engineering Eneco
De afgelopen twee jaar heb ik- bij mijn vorige werkgever Veiligheidsregio Midden en West Brabant – intensief met Paul samengewerkt. Eerst in zijn rol als interim-sectormanager en daarna als coach – op mijn verzoek – bij mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Met Paul als interim-sectormanager ontstond meteen een andere dynamiek in het managementteam. Paul is open, zoekt met iedereen de verbinding, gaat respectvol met mensen om en laat verantwoordelijkheden liggen waar ze horen. Hij geeft op een prettige manier feedback, staat open voor tegengeluiden en vraagt hier ook op door. Ook al had ik zelf al jaren ervaring als manager, ik heb deze 2 jaar ervaren als een mooie kans om mee te kijken en te sparren met iemand die er verstand van heeft. Ik heb dan ook veel geleerd en mezelf weer verder kunnen ontwikkelen in het leidinggeven.
Henny Sijbring, Manager Strategie en regulering ANVS
Al zo’n 30 jaar ben ik eigenaar van een garagebedrijf. Motivatie om deel te nemen aan een management opleiding heb ik nooit gehad. Ik meende de meeste zaken wel zelf al te weten en te kunnen oplossen. Op advies van mijn vrouw toch maar deelgenomen aan de Mission Command leiderschapsleergang. Dat was wel even wennen maar sloeg al snel om in herkenning. Ik kon het geleerde direct in de praktijk toe passen waardoor ik grote stappen gemaakt heb binnen mijn bedrijf. Ook met de steun en coaching van Otto en Paul, zelfs na de opleiding. Erg dankbaar dat ik deze training gedaan heb. Reflectie en meer zelfkennis hebben mijn inzichten vergroot en mijn leiderschap versterkt.

Peter Cortel, Directeur eigenaar autobedrijf Peco, het eerste duurzame bedrijf van Zeist

Een Mission Command training is een training als geen ander. Simpele modellen krijgen smaak met militaire voorbeelden maar de link naar de praktijk in het bedrijfsleven is echter snel gelegd. Nog beter is het aan de slag gaan hiermee in de praktijk. De training onderscheid zich door de praktijk voorbeelden. Gedrag en de impact hiervan wordt zichtbaar gemaakt en voorzien van rechtvoorderaap-feedback. Ik heb bij Paul en Otto een leuke en leerzame tijd gehad.

Marius van ’t Westeinde, Blackbelts team Eneco

Een inspirerende en praktische middag, verzorgd door Mission Command, waarbij de theorie direct gekoppeld werd aan de praktijk. Veel interactie in de groep. Voelen wat vertrouwen en communiceren is en beleven waarom dit zo belangrijk is. Resultaat: een hoofd vol ervaringen, ideeën en praktische adviezen om mee aan de slag te gaan.

Nancy Ter Avest – Schotmeijer, Jong Medisch Spectrum Twente

We hebben Otto van Wiggen van Mission Command nu twee keer ingezet om een teambuilding  workshop binnen MDF vorm te geven en  te begeleiden. Ik heb Otto daarbij leren kennen als iemand die zorgvuldig voorbereid en vervolgens een passend programma weet op te zetten met een goede balans tussen oefeningen en reflectie. Otto heeft een zeer scherp observatie vermogen, waardoor hij mensen op een accurate maar ook respectvolle manier kan confronteren met hun eigen gedrag binnen een team. Hierin weet hij diep genoeg te gaan om tot wezenlijke discussies over team performance te komen, zonder dat mensen afhaken of zich ongemakkelijk gaan voelen.

Zijn interventies binnen MDF hebben ons zeker geholpen in het nadenken over hoe we als team beter kunnen functioneren, waarbij we ook tot concrete afspraken ter verbetering zijn gekomen. Ik raad Otto daarom van harte aan als u op zoek bent naar een scherpe, confronterende facilitator, die het ook leuk en constructief weet te houden.
Mike Zuijderduijn, managing director MDF
Ik ben Paul en Otto op het spoor gekomen doordat ik zocht naar mogelijkheden om inzichten van de krijgsmacht over front-sturing en opdrachtgerichte commando-voering te koppelen aan de uitdagingen waar wij voor stonden. Enerzijds worstelden wij met het concept van extreem geweld en onze voorbereiding hierop. Anderzijds wilden we een doorontwikkeling van de rolinvulling van de leider CoPI: van procesbegeleider naar multidisciplinair operationeel leidinggevende. De kracht van Paul en Otto komt voort uit hun ruime ervaring binnen defensie en het bedrijfsleven. Ze hebben het vermogen om organisaties en processen te doorgronden en hier open, realistisch, soms provocatief doch immer constructief op te reflecteren. Zeer vakkundige mensgerichte professionals op het gebied van situational awareness en situationele commandovoering.

Rikus van Santen, Veiligheidsregio Limburg Noord, verantwoordelijk voor multifunctioneel oefenen, trainen en opleiden

Geweldige Leiderschapsleergang met een topteam en toptrainers Otto, Paul en Aad. Inspirerend, confronterend en op zijn tijd vermoeiend :). Een aanrader voor leiders die zich verder willen ontwikkelen en bereid zijn om echt met zichzelf & team aan de slag te gaan.

Esther Huijser, Geldservice Nederland

Als team een ontzettend waardevolle training gevolgd! Inspirerend, praktisch en no-nonsens. Soms confronterend, soms spannend. Ook gelachen en ontspannen. Als team en als individuen meteen al stappen kunnen maken, en huiswerk meegenomen om mee verder te gaan. Door de trainers en de setting lukte dat allemaal in 24 uur…

Dieuwke Reitsema-Wilschut, workshopmanager Scania

De Mission Command aanpak heeft ons team in een half jaar tijd sterk doen groeien. We hebben nu duidelijke doelen en het onderlinge vertrouwen is enorm gegroeid. Medewerkers pakken hun verantwoordelijkheid en de leiding faciliteert waar nodig. Nu verder op weg om onze ambitie om het beste team van Nederland te worden waar te maken.

Marjo Teeuwen, directeur Apotheek Oirschot

Deze dag voor het topmanagement van de Regio Zwolle heeft méér bijgedragen aan de betrokkenheid van deze belangrijke groep bij de ambities van de regio dan alle andere activiteiten van de afgelopen jaren bij elkaar!

Karin Cornelissen, Gemeentesecretaris gemeente Raalte

 

Mission Command kan in 24 uur een versnelling brengen in teamontwikkeling die in een normale kantooromgeving jaren duurt.

Jacco Taal, Managing Director Eneco Installatiebedrijven B.V.

Toen ik bij ProRail als adjunct directeur leiding gaf aan het technische kennis- en informatiecentrum (350 medewerkers) van ProRail, heeft Paul mij geholpen met het modereren van workshops met mijn management team om een gemeenschappelijke en gedragen visie te ontwikkelen. Dat is mij zo goed bevallen dat ik hem daarna gevraagd heb om als klankbord te fungeren. Toen ik vervolgens aan een andere afdeling binnen ProRail leiding ging geven, heb ik Paul opnieuw gevraagd om te helpen mijn team van professionals te inspireren en motiveren. Jarenlang hebben wij teruggegrepen op de inhoud van die sessies. Ik heb Paul ook enkele keren gevraagd om medewerkers van mij individueel te coachen. Ik heb veel waardering voor de zorgvuldigheid waarmee dit geschiedde.

Michel Ruesen, Managing Director EEIG ERTMS Users Group

I’ve been working with Paul Schmidt for several years. His assessments, coaching and training were part of a no-nonsense approach that helped me (CEO EHC) transform my international EHC Board into a real team in record time. Paul’s knowledge, integrity, passion and positive confrontational approach made him reach a high level of participation. We also used Paul as a sounding board for further shaping and implementation of our strategy. Paul has a broad background in terms of training, coaching, interim assignments and entrepreneurship and I would use his services again without hesitation. I recommend him highly for assignments at C-level and above.

André-Louis de la Bruyére, Senior Executive Search Manager at ADALID and DSI

Tijdens onze training van Mission Command stond het thema samenwerken centraal. Onze groep bestond uit mensen van onder de 30 jaar. Otto en Paul deden het top! Tijdens de training zagen ze er minder formeel uit dan op de website. Deze mannen zijn laagdrempelig, benaderbaar en prettig in omgang. Het was een leerzame, spannende en inspirerende training. Nogmaals bedankt!

Anouk Morren, P&O adviseur gemeente Nunspeet

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!