Team Mission Command

Mission Command: hoofd in de wind, voeten in de klei, handen uit de mouwen

Mission Command is opgericht door Otto van Wiggen en Paul Schmidt. Zij hebben beide een KMA-achtergrond en kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Hun gedeelde visie op leiderschap was de aanleiding om te gaan samenwerken en de mission command stijl van leiderschap en teamontwikkeling te introduceren in het bedrijfsleven. Dat doen ze samen met Heidi de Koning, Aad Burghoorn en Renee van Boxtel.

Otto van Wiggen: ‘Niemand is belangrijker dan het team‘

In de bijna 40 jaar dat Otto van Wiggen binnen de Koninklijke Landmacht heeft gediend, heeft hij een donkergroene reputatie opgebouwd van operationeel vakman en inspirerend leider. Hij was onder andere commandant van het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en het Opleidings-en Trainings Commando van de Landmacht.

Door de jaren heen heeft hij het belang van goed leiderschap gezien en ervaren. In zijn boek ‘Niemand is belangrijker dan het team‘ beschrijft hij zijn visie op leiderschap. Otto is ervan overtuigd dat Mission Command de meest effectieve leiderschapsstijl is in een turbulente en snel veranderende omgeving. Hij traint, coacht en begeleidt leidinggevenden en hun teams in het bedrijfsleven om deze stijl van werken door te voeren.

Paul Schmidt: teambouwer, verbinder en motivator

Na zijn KMA-opleiding vervulde Paul Schmidt binnen de Landmacht diverse leidinggevende functies op operationeel en stafniveau. Hij had een grote passie voor parachutespringen. Als semi-prof en lid van het Nationaal Team Parachutespringen behaalde hij 10 nationale titels en vele internationale prijzen. Daarna trainde hij de nationale jeugdselectie. Het trainen en coachen gaf zoveel voldoening dat Paul de Landmacht verliet en trainer/coach voor het bedrijfsleven werd.

Daarnaast deed Paul de afgelopen 25 jaar ervaring op als commercieel directeur, algemeen (interim-) directeur, projectleider en commissaris. In 2003 rondde hij zijn MBA-opleiding af.

Als trainer/coach legt Paul zich vooral toe op leiderschap, gedragsverandering en sales. Hij was betrokken bij vele verandertrajecten, onder andere bij Martinair Holland, Interpolis en Rabobank. Jarenlang was hij vaste columnist voor het vakmagazine ‘SalesManagement’ en hij is auteur van het boek ‘De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener’. Verder schrijft hij op diverse blogs. Vooral gedragsverandering heeft zijn passie. Paul is een bevlogen teambouwer, verbinder en motivator van mensen, en een ervaren trainer en coach op communicatieskills, leiderschapskills en gedragsverandering.

Aad Burghoorn: veranderaar en verbinder, meedenker en meedoener

Aad Burghoorn is partner van Mission Command voor teamontwikkelingstrajecten, 24-uursessies en leiderschapstrainingen. Als organisatieadviseur en –trainer is Aad sinds 1983 werkzaam binnen het (non-) profit bedrijfsleven. Zijn voorkeur gaat uit naar het ondersteunen van cultuurverandering in al haar facetten.

Meedenken en vooral ook meedoen. Samen met bestuurders plannen maken en deze bottom-up verder vormgeven. Voortdurend aanzetten tot veranderen en ondertussen verbinden.
“Voor implementatie van veranderingen is een bindende kracht nodig, een gedeelde gedachtengang, niet-aflatende energie en het lef om gepaste risico’s te nemen. Veranderingen worden niet uitgewerkt aan de hand van stappenplannen en scenario’s. Veel effectiever is het om met een groep veranderingsgezinde collega’s op pad te gaan, in een richting die stap voor stap duidelijk wordt. En ondertussen anderen stimuleren.”

Heidi de Koning: ontwikkelaar van teams, ontplooier van mensen

Heidi de Koning is partner van Mission Command voor teamontwikkelingstrajecten, meerdaagse teamtrainingen en gedragsanalyses voor het individu en het team. In de jaren voor haar trainerscarrière heeft ze diverse managementfuncties bekleed. In 2005 koos zij ervoor haar managementfunctie te verruilen voor het vak van trainer/coach. Na haar HEAO-opleiding heeft ze de studie Toegepaste Psychologie gedaan.

Om zich verder te ontwikkelen als coach heeft Heidi de leergang van School voor Coaching doorlopen en de verdiepende leergang Conflictcoaching.

Heidi’s passie ligt in het ontwikkelen van mensen en van teams. Ze gelooft dat de behoefte aan ontwikkeling en doelgerichtheid belangrijke waarden zijn van ieder mens. Vooral als organisaties en mensen zich willen ontplooien in het verlengde van hun natuurlijke stijl, en het hierbij behorende gedrag willen ontwikkelen. Heidi’s stijl: praktisch, sterk gericht op het aanpakken van oorzaken, positief confronterend en resultaatgericht.

 

Renee van Boxtel: pragmaticus die van duidelijkheid en eenvoud houdt

Renee van Boxtel ondersteunt Mission Command met training, coaching en begeleiding van individuen en teams. Zijn basis ligt bij defensie waar hij ruim vijfendertig jaar actief is als onderofficier. Momenteel is hij werkzaam bij de Koninklijke Landmacht in zowel het operationele- als het opleidingsveld. Hij is leidinggevende en persoonlijk adviseur van het management waar hij de stem en beleving van de werkvloer vertegenwoordigt. Binnen Defensie organiseert hij regelmatig activiteiten met en voor de civiele wereld. Zijn passie ligt op de gebieden van leidinggeven, opleiding & training en persoonlijke effectiviteit. Naast zij adviesrol richt hij zich vooral op de begeleiding en coaching van het personeel.

Duidelijkheid, eenvoud en pragmatisme kenmerken de stijl van Renee. Daarbij spelen de waarden gelijkwaardigheid, autonomie en persoonlijke ontwikkeling een drijvende rol.

 

Direct Contact met Mission Command

Otto-van-Wiggen-Mission-Command

Otto van Wiggen
E: otto@missioncommand.nl
M: +31 6 20 32 83 42
LLinkedIn

Paul-Schmidt-Mission-Command

Paul Schmidt
E: paul@missioncommand.nl
M: +31 6 53 64 13 27
LLinkedIn

Bel mij terug

Weten wat we voor jouw organisatie kunnen doen?

Neem contact op met Mission Command en ontdek zelf hoe jouw organisatie kan profiteren van deze krachtige combinatie van ervaring.

 

6 + 14 =

ADRES

Walstraat 63-14
6811 BE Arnhem

Kvk-nummer
30177532

+31 242 022 383
info@missioncommand.nl

BESTEL BOEK

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

Niemand is belangrijker dan het team - Otto van Wiggen Mission Command

BESTEL BOEK

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command