Team Mission Command

Mission Command: hoofd in de wind, voeten in de klei, handen uit de mouwen

Mission Command is opgericht door Otto van Wiggen en Paul Schmidt. Zij hebben beide een KMA-achtergrond en kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Hun gedeelde visie op leiderschap was de aanleiding om te gaan samenwerken en de mission command stijl van leiderschap en teamontwikkeling te introduceren bij het bedrijfsleven en de overheid.

Otto van Wiggen: ‘Niemand is belangrijker dan het team‘

In de bijna 40 jaar dat Otto van Wiggen binnen de Koninklijke Landmacht heeft gediend, heeft hij een donkergroene reputatie opgebouwd van operationeel vakman en inspirerend leider. Hij was onder andere commandant van het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en het Opleidings-en Trainings Commando van de Landmacht.

Door de jaren heen heeft hij het belang van goed leiderschap gezien en ervaren. In zijn boek ‘Niemand is belangrijker dan het team‘ beschrijft hij zijn visie op leiderschap. Otto is ervan overtuigd dat Mission Command de meest effectieve leiderschapsstijl is in een turbulente en snel veranderende omgeving. Hij traint, coacht en begeleidt leidinggevenden en hun teams in het bedrijfsleven om deze stijl van werken door te voeren.

Paul Schmidt: teambouwer, verbinder en motivator

Na zijn KMA-opleiding vervulde Paul Schmidt binnen de Landmacht diverse leidinggevende functies. Hij had een grote passie voor parachutespringen. Als lid van het Nationaal Team behaalde hij tien nationale titels en vele internationale prijzen. Daarna trainde hij de nationale jeugdselectie. Het trainen en coachen gaf zoveel voldoening dat Paul de Landmacht verliet en trainer/coach voor het bedrijfsleven werd.

Daarnaast deed Paul de afgelopen 25 jaar ervaring op als commercieel directeur, algemeen (interim-) directeur, projectleider en commissaris. In 2003 rondde hij zijn MBA-opleiding af.

Als trainer/coach en interim manager legt Paul zich vooral toe op leiderschap, gedragsverandering en teamvorming. Hij was en is betrokken bij vele verandertrajecten, onder andere bij Martinair Holland, Rabobank en Eneco. Hij is auteur van de boeken ‘De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener’ en ‘Mission Command, de wereld verandert, nu onze leiders nog’. Paul is een bevlogen teambouwer, verbinder en motivator van mensen.

Egbert Ruijgrok: specialist high performance teams

Als voormalig (sport)instructeur bij het Korps Commando Troepen heeft Egbert ruime ervaring in het trainen van high performance teams. Met aandacht voor de fysieke, mentale en emotionele componenten van het individu en het team. Als trainer/coach begrijpt hij als geen ander de kracht van vertrouwen, het belang van samenwerking en het nemen van verantwoordelijkheid.

Hij gelooft in de kracht van ervaringsleren en is de bedenker van vele ervaringsleeroefeningen van de Mission Command leiderschaps- en teamtrainingen. Deelnemers waarderen zijn scherpe waarnemingsvermogen, zijn betrokkenheid en zijn open en directe feedback.

Ron Aartsen: ‘Ontwikkelen van mensen is mijn passie’

Ron Aartsen heeft bijna zijn gehele diensttijd gediend bij het Korps Commandotroepen. Naast de vele operationele leidinggevende functies bij het Korps was hij ook Hoofd HR.

Zijn passie voor het ontwikkelen van mensen heeft hij na zijn dienstverlating voortgezet als projectleider en coach bij ‘De Karakter Academie’ en ‘De Harde Leerschool’. Deze organisaties geven deelnemers een beter inzicht in zichzelf en versterken hun zelfvertrouwen waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Ron is actief in diverse leiderschaps- en teamtrajecten van Mission Command. Hij is een verbindingsman met veel overtuigingskracht die goed kan spiegelen en op een positief confronterende wijze feedback geeft.

Direct Contact met Mission Command

Otto van Wiggen

E: otto@missioncommand.nl
M: +31 6 20 32 83 42
LLinkedIn

Paul Schmidt

E: paul@missioncommand.nl
M: +31 6 53 64 13 27
LLinkedIn

Bel mij terug

Weten wat we voor jouw organisatie kunnen doen?

Neem contact op met Mission Command en ontdek zelf hoe jouw organisatie kan profiteren van deze krachtige combinatie van ervaring.

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431 BR Diepenveen

Kvk-nummer
30177532

+31 242 022 383
info@missioncommand.nl

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

Niemand is belangrijker dan het team - Otto van Wiggen Mission Command

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command