Team Mission Command

Mission Command: hoofd in de wind, voeten in de klei, handen uit de mouwen

Mission Command is opgericht door Otto van Wiggen en Paul Schmidt in 2016. Zij hebben beide een KMA-achtergrond en kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Hun gedeelde visie op leiderschap was de aanleiding om te gaan samenwerken en de Mission Command stijl van leiderschap en teamontwikkeling te introduceren bij het bedrijfsleven en de overheid. Inmiddels zijn we een team van acht professionals. Dat zijn mensen die Mission Command in de genen hebben zitten en naast hun eigen leidinggevende job hun kennis en ervaring delen met onze relaties. 

Otto van Wiggen: ‘Niemand is belangrijker dan het team‘

Otto van WiggenIn de bijna 40 jaar dat Otto van Wiggen binnen de Koninklijke Landmacht heeft gediend, heeft hij een donkergroene reputatie opgebouwd van operationeel vakman en inspirerend leider. Hij was onder andere commandant van het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en het Opleidings-en Trainings Commando van de Landmacht.

Door de jaren heen heeft hij het belang van goed leiderschap gezien en ervaren. In zijn boek ‘Niemand is belangrijker dan het team‘ beschrijft hij zijn visie op leiderschap.

Otto is ervan overtuigd dat Mission Command de meest effectieve leiderschapsstijl is in een turbulente en snel veranderende omgeving. Hij traint, coacht en begeleidt leidinggevenden en hun teams in het bedrijfsleven om deze stijl van werken door te voeren.

Paul Schmidt: teambouwer, verbinder en motivator

Paul SchmidtNa zijn KMA-opleiding vervulde Paul Schmidt binnen de Landmacht diverse leidinggevende functies. Hij had een grote passie voor parachutespringen. Als lid van het Nationaal Team behaalde hij tien nationale titels en vele internationale prijzen. Daarna trainde hij de nationale jeugdselectie. Het trainen en coachen gaf zoveel voldoening dat Paul de Landmacht verliet en trainer/coach voor het bedrijfsleven werd.

Daarnaast deed Paul de afgelopen 25 jaar ervaring op als commercieel directeur, algemeen (interim-) directeur, projectleider en commissaris. In 2003 rondde hij zijn MBA-opleiding af.

Als trainer/coach legt Paul zich vooral toe op leiderschap, gedragsverandering en teamvorming. Hij was en is betrokken bij vele verandertrajecten, onder andere bij de Rabobank, meerdere Veiligheidsregio’s en Eneco. Hij is auteur van de boeken ‘De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener’ en ‘Mission Command, de wereld verandert, nu onze leiders nog’. Paul is een bevlogen teambouwer, verbinder en motivator van mensen.

Lin Brandwacht: alles wat je aandacht geeft groeit

Lin BrandwachtAls Hbo-verpleegkundige heeft Lin bij civiele zorg organisaties diverse leidinggevende functies bekleed. Als teamleider van verschillende wijkteams coördineerde ze de zorg bij cliënten in de wijk en stuurde daarbij teams tussen de 12 en 16 zorgmedewerkers aan.  Op de leeftijd van 26 jaar ging Lin naar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Gedurende deze opleiding kwam zij er achter dat zij als leidinggevende altijd al vanuit de filosofie van Mission Command leiding gaf.

In haar functie als pelotonscommandant van een chirurgisch peloton werd ze als detachementscommandant in het kader van COVID-19 ingezet bij het opzetten van een zorghotel (Urmond, Limburg 2020). Door haar achtergrond binnen de civiele zorg in combinatie met de kennis die zij als militair heeft opgedaan werd deze operatie in de eerste golf van COVID-19 een succes. Ook bij deze inzet werd het duidelijk dat de filosofie van Mission Command voor vertrouwen, eigenaarschap tot op het laagste niveau en snelheid in de uitvoering van de opdracht zorgt. Lin heeft als leidinggevende de Mission Command stijl in haar genen zitten. Ze weet als inspirerende gastspreker bij Mission Command met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk haar toehoorders te boeien.

Jacco Taal: leiderschap is een continu leerproces

Jacco TaalDe basis voor het leiderschap van Jacco is in het verleden gelegd bij defensie. Door ervaring in verschillende managementposities in het bedrijfsleven, gecombineerd met opleiding en training, heeft Jacco zich continu ontwikkeld in zijn rol als leider.

Naast zijn vermogen in het herkennen van individueel  talent, en hoe dat te ontwikkelen ten dienste van het team, is hij ook geschoold en ervaren in transactionele analyse, NLP en Systemisch werken.

Scherpe analyses, duidelijke taal afgewisseld met de nodige humor (en zelfspot) zijn kenmerkend. Werkt vanuit de overtuiging dat als onderling vertrouwen geborgd is, het resultaat een logisch gevolg is.

 

Egbert Ruijgrok: specialist high performance teams

Egbert RuigrokAls voormalig (sport)instructeur bij het Korps Commando Troepen heeft Egbert ruime ervaring in het trainen van high performance teams. Met aandacht voor de fysieke, mentale en emotionele componenten van het individu en het team.

Als trainer/coach begrijpt hij als geen ander de kracht van vertrouwen, het belang van samenwerking en het nemen van verantwoordelijkheid.

Hij gelooft in de kracht van ervaringsleren en is de bedenker van vele ervaringsleeroefeningen van de Mission Command leiderschaps- en teamtrainingen.

Deelnemers waarderen zijn scherpe waarnemingsvermogen, zijn betrokkenheid en zijn open en directe feedback.

 

Kevin Wolters: een goed leider is authentiek, toont eigenaarschap en wil dienen

Kevin WoltersKevin heeft ruim 20 jaar leidinggevende ervaring in het domein van (fysieke) veiligheid en crisisbeheersing. Hij volgde leiderschapsopleidingen aan de Koninklijke Militaire Academie en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid. Daarnaast verkende hij karakterstructuren. Vlieguren maakte hij in operationele- en crisisomstandigheden in binnen- en buitenland. Daarbij werkte hij als leider in high performance en gelegenheidsteams. Ook het leiden van grote (publieke) organisaties onder normale omstandigheden zit in de ervaringsrugzak.

“Toen ik een aantal jaren geleden in contact kwam met Paul en zijn boek ‘Mission Command’ las, vielen voor mij alle puzzelstukjes ineens op zijn plaats. Ik had een prachtig boek gevonden waarin opgeschreven stond welke elementen ik belangrijk en vanzelfsprekend vond in leiderschap. Met passie zet ik mijn ervaringsachtergrond in en help graag andere leiders die zichzelf willen ontwikkelen tot een mission command leider! Daarbij vind ik het belangrijk dat iemand zichzelf blijft, er echt voor gaat en zichzelf ondergeschikt kan maken aan het hoger gelegen doel.’

Sander van Geel: Mission Command concept is zeer succesvol

Sander van GeelSander heeft een sales en marketingachtergrond. Hij is een vriend en relatie van ons en fan van het Mission Command concept.

In het verleden was Sander commercieel verantwoordelijk voor een groot opleidingsinstituut. Momenteel is hij Area Directeur Benelux en Scandinavië van Saluda Medical.

We hebben Sander gevraagd lid te worden van ons team en als adviseur mee te denken over onze propositie in de markt en zijn blij met zijn bijdrage aan ons concept.

 

 

 

Ron Aartsen: ‘Ontwikkelen van mensen is mijn passie’

RonRon Aartsen heeft bijna zijn gehele diensttijd gediend bij het Korps Commandotroepen. Naast de vele operationele leidinggevende functies bij het Korps was hij ook Hoofd HR.

Zijn passie voor het ontwikkelen van mensen heeft hij na zijn dienstverlating voortgezet als projectleider en coach bij ‘De Karakter Academie’ en ‘De Harde Leerschool’. Deze organisaties geven deelnemers een beter inzicht in zichzelf en versterken hun zelfvertrouwen waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Ron is actief in diverse leiderschaps- en teamtrajecten van Mission Command. Hij is een verbindingsman met veel overtuigingskracht die goed kan spiegelen en op een positief confronterende wijze feedback geeft.

 

Roger Knorr: ‘Ik heb het succes van het mission command concept echt mogen ervaren’

Roger KnorrRoger heeft ruim 22 jaar leidinggevende ervaring met name in het domein van veiligheid en crisisbeheersing. Hij volgde onder andere leiderschapsopleidingen in het bedrijfsleven en aan het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid. Daarnaast studeerde met zijn master af op interorganisationeel leiderschap en is hij opgeleid als docent weerbaarheid. In operationele- en crisisomstandigheden werkte hij als leider bij de overheid en bij Security organisaties binnen het (internationale) bedrijfsleven. Daarnaast zat hij in de directies van een veiligheidsregio en het bedrijfsleven.

“Toen ik voor het eerst in contact kwam met Mission Command zijn wij hier meteen actief mee aan de slag gegaan. De elementen van mission command werken door op resultaat in zowel de “koude” als “warme” organisatie. De adoptie binnen de organisatie was erg groot. Wij hebben het succes van het mission command concept echt mogen ervaren. Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik naast een ambassadeurschap ook met passie actief help om het mission command concept te implementeren waarbij ik andere teams en leiders hierin graag met overtuiging ondersteun.”

 

Ruud Verbeek: ‘Mission Command leiderschap zorgt voor goede resultaten én een hoge medewerkerstevredenheid’

Ruud Verbeek

Ruud heeft bijna 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven, als leidinggevende en HR professional in diverse rollen. In die jaren heeft hij door vallen en opstaan en diverse (leiderschaps)trainingen ontdekt hoe hij teams en leiders beter kan laten functioneren.
 
Toen hij zelf als deelnemer in contact kwam met het gedachtegoed van Mission Command vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. De afgelopen jaren is Ruud daarom nauw betrokken geweest bij Mission Command als opdrachtgever en daarna als trainer/coach.
 
Ruud is groot fan van Intervisie en verzorgt de Intervisie-trajecten voor oud-deelnemers van de Mission Command leiderschapstrajecten.

 

Vincent Heuts: ‘Mission Command zorgt voor vertrouwen en eigenaarschap op de werkvloer’

 

Vincent HeutsAls jurist en projectmedewerker binnen de wereld van wieler- en triatlon evenementen heeft Vincent leidinggevende ervaring opgedaan in de civiele wereld. Hij stuurde tijdens diverse internationale evenementen teams aan in een commerciële omgeving die bol staat van targets en deadlines. Met deze ervaring in zijn rugzak ging Vincent op 24-jarige leeftijd naar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Wat hij stiekem al wist bleek waarheid te zijn. Leiding geven met in het achterhoofd de filosofie van Mission Command zit in zijn bloed.

In zijn eerste functie als commandant van een bewakingspeloton op de vliegbasis Volkel gaf Vincent leiding aan een volcontinue ploegendienst met zestig medewerkers. Deze functie heeft hem gevormd als leidinggevende. In zijn huidige functie als explosieven ruimer en hoofd inlichtingen bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is Vincent uitgezonden naar Oekraïne, midden in de oorlog met Rusland. Dit, in combinatie met de operationele drukte van de EODD binnen Nederland, heeft Vincent gesterkt in de gedachte dat de filosofie van Mission Command voor vertrouwen en eigenaarschap tot op het laagste niveau zorgt. Vincent weet als trainer en gastspreker de Mission Command filosofie door te vertalen naar de operationele praktijk van zowel militaire als civiele organisaties. Spektakel gegarandeerd!

 

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command