Battlefield Experience Grebbeberg

Improve your leadership through battlefield insight

 

Bron van de foto ‘Stichting De Greb’

Kan de wijze waarop een leger succesvol is op een slagveld ook worden toegepast in het bedrijfsleven? Is er een winnende formule die kan worden door vertaald? De beginselen uit de Mission Command leiderschapsstijl zijn geen garantie voor succes maar ze kunnen je wel degelijk een voorsprong geven ten opzichte van de concurrentie. De markt is vergelijkbaar met een slagveld vanwege de felle concurrentie, de wisselende klantwensen en de worsteling om relevant te blijven. Ook hier zijn snelheid, flexibiliteit en slagvaardigheid van handelen bepalend geworden. Er zijn  meer overeenkomsten dan verschillen.

In de Battlefield Experience maken we op een slagveld de parallellen zichtbaar tussen de krijgshistorie en de uitdagingen waar organisaties zich tegenwoordig voor geplaatst zien. In het terrein laten we u de invloed en het belang voelen en zien van:

  • duidelijkheid over strategie en doelstellingen,
  • besluitvorming onder tijdsdruk,
  • vertrouwen in de leiding en de onderlinge groepscohesie,
  • hoe we kunnen bereiken dat onze mensen initiatief laten zien.

Op verzoek van onze relaties en andere geïnteresseerden organiseren wij vanuit Mission Command deze halfdaagse Battlefield Experience. We doen dat op de Grebbeberg in Rhenen waar in de meidagen van 1940 het Nederlandse leger het moest opnemen tegen de Duitse krijgsmacht. Zie ook een van de vlogs die we maakten over deze battlefield experience.

Programma

1330 – 1400 uur:                         Ontvangst in Hotel ’t Paviljoen.

1400 – 1415 uur:                         Korte introductie van de Slag om de Grebbeberg.

1415 – 1730 uur:                        Battlefield Experience over de Grebbeberg. Tijdens een wandeling, waarin we maximaal 3 kilometer te voet afleggen, staan we stil bij de genoemde aspecten en trekken we de parallellen.

1730 – 1900 uur:                        Afronding onder het genot van een drankje en een hapje in Hotel ’t Paviljoen.

Locatie

Rhenen – De Grebbeberg.

Battlefield Experience Arnhem

Vanaf 2022 is  er ook een battlefield experience in Arnhem. Ook daar een boeiend stukje geschiedenis waar vele leiderschapslessen uit te trekken zijn. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command