Over Mission Command:

ons eigen wat, waarom en hoe

Een krachtige combinatie: jarenlange ervaring met leiderschap én veranderprocessen

Klassieke leiderschapsstijlen leiden niet meer tot de gewenste resultaten in een wereld die in hoog tempo verandert en steeds complexer en chaotischer wordt. Vanuit Mission Command, een initiatief van Otto van Wiggen en Paul Schmidt, helpen wij organisaties verbeteren door middel van leiderschapstraining, teamontwikkeling, coaching on the job en presentaties.
Onze kracht zit in de wijze waarop we, samen met onze samenwerkingspartners, deze tools inzetten, vanuit de bundeling van vele jaren ervaring met de Mission Command leiderschapsstijl en het begeleiden van veranderprocessen in het bedrijfsleven en de (semi)overheid. Ons gedachtegoed én onze ervaringen hebben we gebundeld in twee boeken: ‘Niemand is belangrijker dan het team’ en ‘Mission Command’.

Onze ambitie: bedrijven effectiever maken

Wij willen Nederlandse organisaties en bedrijven effectiever maken. Beter en sneller laten reageren op hun omgeving. In een cultuur waarin gemotiveerde en betrokken medewerkers trots zijn om er te mogen werken, klanten graag terugkomen en de afgesproken doelen worden gerealiseerd.

Onze filosofie: ‘datgene Wat zich voor hun ogen afspeelt’.

Wij leren organisaties, vanuit een heldere visie, te sturen op afstand. Waarbij de leiding verantwoordelijk is voor het WAT en WAAROM en de werkvloer voor het HOE. Met een goede balans tussen sturing en zelforganisatie. Mensen op de werkvloer weten immers veel beter hoe doelen bereikt moeten worden dan het (top)management. Vrijheid van handelen en daarbij behorende bevoegdheden stelt hen in staat sneller te reageren op datgene dat zich voor hun ogen afspeelt. Écht verantwoordelijk zijn maakt het werk ook nog eens veel leuker en uitdagender, leidt tot “eigenaarschap” en ongekende resultaten. Bij het HOE is werken in teams belangrijk, omdat het individu alleen niet alle kennis en skills in huis heeft om het beste resultaat af te leveren. Vertrouwen en samenwerking binnen teams zijn daarom belangrijke elementen in onze aanpak.

Onze waarden: ons eigen WAT, WAAROM en HOE

Niemand is belangrijker dan het team

Samenwerking met onze klanten én onze samenwerkingspartners is de basis voor het bereiken van resultaten.

Professionals

We zijn geen partner die altijd meegaat in je verhaal. Omdat we je daar niet mee helpen. Als professional gaan we liever de confrontatie aan. We houden van stevige en scherpe discussies. Wel met een glimlach. Met maar één doel: jouw ambities en die van je organisatie realiseren.

Inspireren

We verdiepen ons in mensen en hoe we hen kunnen laten excelleren. Vragen stellen en luisteren zit in onze genen. We inspireren ook door lastige vragen te stellen en deelnemers een glasheldere spiegel voor te houden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Daarom zijn we hard voor de bal en zacht voor de mens.

Resultaatgericht samenwerken

We werken met onze klanten aan te bereiken resultaten die we voorafgaande aan ieder traject vaststellen. Na iedere sessie maken we team- en individuele afspraken en begeleiden we onze klanten bij de uitvoering daarvan. Ook onderling kennen we elkaars doelstellingen en helpen we elkaar waar nodig.

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command