Over Mission Command:

ons eigen wat, waarom en hoe

Een krachtige combinatie: jarenlange ervaring met leiderschap én veranderprocessen

Klassieke leiderschapsstijlen leiden niet meer tot de gewenste resultaten in een wereld die in hoog tempo verandert en steeds complexer en chaotischer wordt. Vanuit Mission Command, een initiatief van Otto van Wiggen en Paul Schmidt, helpen wij organisaties verbeteren door middel van leiderschapstraining, teamontwikkeling, coaching on the job en presentaties.
Onze kracht zit in de wijze waarop we, samen met onze samenwerkingspartners, deze tools inzetten, vanuit de bundeling van vele jaren ervaring met de Mission Command leiderschapsstijl en het begeleiden van veranderprocessen in het bedrijfsleven en de (semi)overheid. Ons gedachtegoed én onze ervaringen hebben we gebundeld in twee boeken: ‘Niemand is belangrijker dan het team’ en ‘Mission Command’.

Onze ambitie: bedrijven effectiever maken

We willen Nederlandse organisaties en bedrijven effectiever maken. Beter en sneller laten reageren op hun omgeving. In een cultuur waarin gemotiveerde en betrokken medewerkers trots zijn om er te mogen werken, klanten graag terugkomen en de afgesproken doelen worden gerealiseerd.

Onze filosofie: ‘datgene Wat zich voor hun ogen afspeelt’.

Wij leren organisaties, vanuit een heldere visie, te sturen op afstand. Waarbij de leiding verantwoordelijk is voor het WAT en WAAROM en de werkvloer voor het HOE. Met een goede balans tussen sturing en zelforganisatie. Mensen op de werkvloer weten immers veel beter hoe doelen bereikt moeten worden dan het (top)management. Vrijheid van handelen en daarbij behorende bevoegdheden stelt hen in staat sneller te reageren op datgene dat zich voor hun ogen afspeelt. Écht verantwoordelijk zijn maakt het werk ook nog eens veel leuker en uitdagender, leidt tot “eigenaarschap” en ongekende resultaten. Bij het HOE is werken in teams belangrijk, omdat het individu alleen niet alle kennis en skills in huis heeft om het beste resultaat af te leveren. Vertrouwen en samenwerking binnen teams zijn daarom belangrijke elementen in onze aanpak.

Onze waarden

Eerlijk
We zijn betrouwbaar, mensgericht en transparant, naar onszelf en naar anderen.
We realiseren direct een veilige omgeving met onze klanten en partners. We houden van een stevige en scherpe discussie met maar een doel: de ambities van de professionals en die van de organisatie te realiseren. We zijn hard voor de bal en zacht voor de mens. Dat geeft onze klanten het vertrouwen om in beweging te komen. Ook onderling kennen we elkaars doelstellingen en helpen we elkaar waar nodig.

Inspirerend
We inspireren en zetten daarmee aan tot gedragsverandering.
Dat doen we door lastige vragen te stellen en een glasheldere spiegel voor te houden. Wij verbinden onze klant met ons netwerk als dat helpend is.  We zijn er om mensen en teams met onze Mission Command leiderschapsmethodiek op ideeën te brengen en deze te implementeren. Onze ervaren trainers en adviseurs zijn stuk voor stuk leiders die de MC methode succesvol hebben geïmplementeerd.

Pragmatisch
Wij zijn oplossingsgerichte, gedreven aanpakkers.
Onze stijl wordt gekenmerkt door een no-nonsense aanpak. We zijn in staat om door de bril van de Mission Command leiderschapsmethodiek naar de operatie en de professionals van onze klant te kijken en verbeterpunten te identificeren. We zijn daarin vraag gestuurd en niet aanbod gedreven. We hebben maar één doel: de professional en het team in beweging te brengen en tot actie aan te zetten. Daardoor wordt het resultaat gehaald. Alleen daarmee zijn teams succesvol. Ons motto: niemand is belangrijker dan het team.

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command