Over Mission Command:

ons eigen wat, waarom en hoe

Een krachtige combinatie: jarenlange ervaring met leiderschap én veranderprocessen

Klassieke leiderschapsstijlen leiden niet meer tot de gewenste resultaten in een wereld die in hoog tempo verandert en steeds complexer en chaotischer wordt. Vanuit Mission Command, een initiatief van Otto van Wiggen en Paul Schmidt, helpen wij organisaties verbeteren door middel van leiderschapstraining, teamontwikkeling, coaching on the job en presentaties.
Onze kracht zit in de wijze waarop we deze tools inzetten, vanuit de bundeling van 30 jaar leiderschapservaring met de Mission Command leiderschapsstijl en 26 jaar ervaring in het begeleiden van veranderprocessen in het bedrijfsleven en de (semi)overheid.

Onze ambitie: bedrijven effectiever maken

Wij willen Nederlandse organisaties en bedrijven effectiever maken. Beter en sneller laten reageren op hun omgeving. In een cultuur waarin gemotiveerde en betrokken medewerkers trots zijn om er te mogen werken, klanten graag terugkomen en de afgesproken doelen worden gerealiseerd.

Onze filosofie: ‘datgene Wat zich voor hun ogen afspeelt’.

Wij leren organisaties, vanuit een heldere visie, te sturen op afstand. Waarbij de leiding verantwoordelijk is voor het WAT en WAAROM en de werkvloer voor het HOE. Met een goede balans tussen sturing en zelforganisatie. Mensen op de werkvloer weten immers veel beter hoe doelen bereikt moeten worden dan het (top)management. Vrijheid van handelen en daarbij behorende bevoegdheden stelt hen in staat sneller te reageren op datgene dat zich voor hun ogen afspeelt. Écht verantwoordelijk zijn maakt het werk ook nog eens veel leuker en uitdagender, leidt tot “eigenaarschap” en ongekende resultaten. Bij het HOE is werken in teams belangrijk, omdat het individu alleen niet alle kennis en skills in huis heeft om het beste resultaat af te leveren. Vertrouwen en samenwerking binnen teams zijn daarom belangrijke elementen in onze aanpak.

Onze waarden: ons eigen WAT, WAAROM en HOE

Niemand is belangrijker dan het team

Samenwerking met onze klanten én onze businesspartners is de basis voor het bereiken van resultaten.

Positief confronteren

We zijn geen partner die altijd meegaat in je verhaal. Omdat we je daar niet mee helpen. Daarom gaan we liever de confrontatie aan. We houden van stevige en scherpe discussies. Wel met een glimlach. Met maar één doel: jouw ambities en die van je organisatie realiseren.

Vakmanschap

Het doorvoeren van de mission command stijl van leiderschap vergt vakmanschap. Daarom investeren we continu in het uitbreiden van onze eigen kennis en ervaring. En we werken samen met collega’s die een waardevolle aanvulling vormen op onze eigen expertises.

Trots en beleving

We zijn trots op wie we zijn en wat we doen. Maar ook op onze klanten die ons vertrouwen, het lef hebben zich kwetsbaar op te stellen en werken aan het versterken van hun leiderschap. Waarbij beleving en plezier verweven zit in de aanpak.

Authenticiteit

Ieder mens is uniek. Met zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Wij geloven niet in robotisering en kopieergedrag; dit wordt niet geaccepteerd door het team en tast de geloofwaardigheid van de leider aan. Wij geloven in authentieke leiders die zich in gedrag en expertise ontwikkelen en daarbij zichzelf blijven. Leiders die teams bouwen waarin de teamleden elkaar aanvullen in gedrag en expertises.

 

Direct Contact met Mission Command

Otto van Wiggen

E: otto@missioncommand.nl
M: +31 6 20 32 83 42
LLinkedIn

Paul Schmidt

E: paul@missioncommand.nl
M: +31 6 53 64 13 27
LLinkedIn

Bel mij terug

Weten wat we voor jouw organisatie kunnen doen?

Neem contact op met Mission Command en ontdek zelf hoe jouw organisatie kan profiteren van deze krachtige combinatie van ervaring.

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431 BR Diepenveen

Kvk-nummer
30177532

+31 242 022 383
info@missioncommand.nl

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

Niemand is belangrijker dan het team - Otto van Wiggen Mission Command

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command