Webshop

Mission Command in een veranderende wereld

De wereld verandert sneller dan ooit. Snel en effectief anticiperen op je omgeving is vereist om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? En wat betekent dat voor leiderschap? Mission Command leiderschap heeft hier een antwoord op. Het is ontwikkeld in het leger dat, onder risicovolle en snel veranderende omstandigheden, resultaten moet behalen. ‘Tweede worden’ is daar geen optie. Leiderschap en de wijze waarop wordt samengewerkt maken het verschil. Dit boek beschrijft met praktische voorbeelden hoe Mission Command ook in het bedrijfsleven en de overheid kan worden doorgevoerd.

Niemand is belangrijker dan het team

In ‘Niemand is belangrijker dan het team’ schetst Otto Van Wiggen een verhelderend beeld van waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang. Goed leiderschap valt of staat met integriteit en de bereidheid het eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang. “Zonder vertrouwen in de leiding, een sterk ontwikkeld teamgevoel en een hecht onderling vertrouwen is het uitgesloten dat jouw mensen je tijdens de uitvoering van risicovolle operaties bereid zijn te volgen. Het boek is gebaseerd op zijn ervaringen in het leger die ook zeer toepasbaar zijn in het bedrijfsleven.

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!