Wat zijn de Invictus Games?

De Invictus Games (IG) is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst fysiek of mentaal gewond raakten. Ondanks hun handicap willen en kunnen ze nog veel, zoals op hoog niveau sporten. Ze voelen zich ‘invictus’ oftewel: onoverwinnelijk. Mart de Kruif, Conny Wenting en Pim Versteeg wisten de Britse prins Harry te overtuigen het evenement in 2020 in Nederland te organiseren. De pas getrouwde prins maakte op 4 juni bekend dat in 2020, het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, de IG in Nederland worden gehouden. De stad Den Haag is gastheer van het event.

Doelen van de Invictus Games

  • Bewustwording en erkenning te genereren voor de rol die onze krijgsmacht speelt in de wereld.
  • Een onvergetelijk en inspirerend sportevent te organiseren voor gehandicapte militaire sporters en hun familie afkomstig uit twintig landen waarbij ingetogenheid, kostenefficiency en duurzaamheid de kernwaarden zijn.
  • Kennis vergroten rondom sporten voor gehandicapten en met sport de kwaliteit van leven voor deze groep te verbeteren.
  • Communities te bouwen met sporters, publiek en bedrijven/organisaties.

Mission Command ondersteunt de doelstellingen en werkt samen met het organiserend comité. We geloven dat samenwerking tussen het bedrijfsleven en de IG voor alle partijen voordeel biedt. We verzorgen Mission Command trainingen voor leidinggevenden en teams die participeren in de Invictus Games. Op deze wijze maken de participanten kennis met de effectieve stijlen van leiderschap en samenwerken van de krijgsmacht.

Participeren in de Invictus Games?

Bedrijven die willen bijdragen aan een duurzame samenleving, nieuwe communities willen bouwen, daar onderdeel van uit willen maken en hun naambekendheid willen vergroten zijn van harte welkom om te participeren. Meer weten over de mogelijkheden en de voorwaarden? Neem dan contact met ons op.