Wijze leiders nemen wijze besluiten:

Effectief benutten van je hoofd-, hart- en buikbrein maakt van jou een betere leider

Mission Command en Heartcore-Lab hebben de handen ineengeslagen om de senior leiders van deze wereld op een vernieuwende wijze te ontwikkelen. Zowel op het persoonlijke als professionele vlak. Dat doen we volgens de leiderschapsprincipes van Mission Command en de mBIT methode (Multiple Brain Integration Techniques) die het hart-, hoofd en buikbrein met elkaar verbinden voor generatieve besluitvorming en duurzame gedragsverandering.

Waarom deze training?

Het continu moeten dealen met chaos in de buitenwereld, zorgt voor ongemak in de binnenwereld. Oplossingen zoeken we vaak buiten onszelf, terwijl nieuwe neurowetenschappelijke inzichten en onderzoeken vanuit de gedragsmodellering gecombineerd met oeroude wijsheden laten zien dat alle wijsheid vanbinnen zit. Echt generatief en adaptief leiderschap vandaag de dag heeft nodig dat we een hoger niveau van zelfbewustzijn ontwikkelen, in staat zijn om onszelf – én daarmee ook onze omgeving – te faciliteren om onze hoofd gebaseerde intellect te integreren met waarden vanuit het hart, en ook met onze diepe ‘gut-based’ intuïtieve instincten.

 

Voor welke leider is deze training

Ben je een leidinggevende die leiding geeft aan leidinggevenden? Heb je in jouw leven al de nodige persoonlijk leiderschapstrainingen en gedragsassessments gedaan? Wil je je verder ontwikkelen, een slag dieper gaan en leren hoe je vanuit de Mission Command principes gecombineerd met inzichten uit de neurowetenschap en gedragsmodelleringsmethodiek nog beter kunt worden? Als leider én als mens? Dan ben je van harte welkom op deze training.

De druk op de leider, van boven en van onderen, wordt steeds groter. Ook de samenwerking met peers – leiders van hetzelfde niveau – creëert vaker dan gewild gedoe. Besluitvorming wordt steeds moeilijker en frustraties, weerstand en negatieve overtuigingen zijn met regelmaat aan de orde. We spreken ook de leider aan waarbij veel op rolletjes loopt, maar die weleens struikelt  over steeds dezelfde obstakels. Dit is ook de leider die open staat voor nieuwe dingen leren en zichzelf écht een spiegel wil voorhouden om de volgende stap te zetten in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Of de leider die nergens last van heeft, want de wereld is een en al rozengeur en maneschijn. Dat zeggen we natuurlijk een beetje gechargeerd. Deze persoon is gewoon rete-enthousiast over deze nieuwe Heartcore Mission Command verdieping en wil dit wel eens meemaken.

Trainers

De drie trainers én gastsprekers vertegenwoordigen meerdere generaties waardoor we goed in staat zijn verschillende generationele overtuigingen te begrijpen zonder daar enig oordeel aan te verbinden.

Agavni Jessaijan

wijze leiders nemen wijze besluitenAgavni (Fonetisch Arafnie, dus zeg maar Raf) is eigenaar van Heartcore-Lab, een agency in organisatie- en cultuurontwikkeling, leiderschapstraining & (business/executive) coaching, ze is gecertificeerd mBIT Master Coach & Trainer en bij velen bekend als een van de weinigen die Kamp van Koningsbrugge seizoen 2 tot een goed einde heeft gebracht. Raf is één van de  trainers en we vroegen naar haar diepere waarom van deze training.

‘Ik geloof in de leiderschapsfilosofie van Mission Command. ‘Sturen’ daar waar het moet en veel ‘vrijheid van handelen’ om de afgesproken doelen te realiseren. Waarbij het teambelang altijd boven het eigen belang gaat en het bouwen van sterke teams onderdeel is van die filosofie. De combinatie van de Mission Command leiderschapsstijl met mBIT gaat leidinggevenden veel inzicht en verandering opleveren.

De wereld is continu in beweging, alles lijkt steeds sneller te gaan en veel leiders verliezen de grip op hun buitenwereld, maar ook op hun binnenwereld. De burn- & bore-outs zijn intussen geen taboe meer en nemen alleen maar toe. Maatschappelijke uitdagingen liegen er niet om en er wordt veel van de leiders gevaagd. Ik zie dat het anders kan om deze neerwaartse spiraal tegen te gaan.

Complexe persoonlijke en professionele uitdagingen aangaan heeft meer nodig dan een ‘above the neck’ aanpak. Je hoofd, hart en buikbrein inzetten betekent met compassie, creativiteit en moed als leider in je ultieme kracht gaan staan. Hoe tof is het als we meer verbinding – het hart – terug kunnen brengen in bedrijven – ook nog eens mijn persoonlijke missie – door deze leiders te inspireren, motiveren en faciliteren om hun innerlijke wijsheid en volledige potentieel te ontluiken.’

Ruud Verbeek

wijze leiders nemen wijze besluitenRuud is samenwerkingspartner van Mission Command en HR connector bij Eneco. Ruud heeft onder andere ervaring als vestigingsleider in de food industrie, als HR specialist en als trekker van een leiderschapsprogramma voor jonge leidinggevenden binnen Eneco. Ruud is één van de trainers in dit programma en we vroegen hem naar de inhoud en de onderscheidende kracht van deze training.

‘Als HR specialist zie ik veel persoonlijk leiderschapsprogramma’s aan me voorbij komen. Het meeste is echter meer van hetzelfde en weinig vernieuwend. Vooral voor de ervaren leidinggevenden, waar deze training zich op richt, zijn er nauwelijks verdiepingsmogelijkheden die écht inzicht geven in het eigen gedrag en het effect daarvan op hun omgeving. Het unieke aan deze training is de intense verdieping die het geeft op de effectieve leiderschapsstijl van Mission Command. Iedereen zal zich herkennen in de wijsheid van de meerdere breinen omdat het ongelofelijk praktisch is en, zoals ik heb ervaren, al in iedereen aanwezig is. Alleen nog niet altijd op de juiste manier.  De toepasbaarheid is groot en hiermee weten wij dat we een totaal nieuw format hebben ontwikkeld voor een brede doelgroep leiders van leiders.

Door te focussen op het interne besluitvormingsproces en daar inzicht op te krijgen, worden de professionele besluiten sneller en met meer wijsheid genomen. Deze training onderscheidt zich ook door de combinatie van trainers en de verschillende werkvormen. Ervaren trainers en leidinggevenden met ‘boots on the ground in het bedrijfsleven’ die Mission Command en mBIT dagelijks toepassen. Deze training betekent veel actie en in de ervaring stappen. Niet alleen in trainingsdagen, maar ook in persoonlijke en diepgaande coachingsgesprekken die onderdeel zijn van deze training.’

Paul Schmidt

wijze leiders nemen wijze besluitenPaul heeft samen met Otto van Wiggen de organisatie Mission Command opgericht. Paul heeft ervaring als ondernemer, commissaris, projectleider, directeur en trainer/coach bij diverse organisaties en is één van de trainers. Ook is hij auteur van het boek “Mission Command: de wereld verandert, nu onze leiders nog’’. We vroegen Paul wat deze training voor een deelnemer nou concreet oplevert.

‘Wanneer je al vele jaren leiding geeft en de rugzak aardig gevuld hebt dan moet een training wel echte meerwaarde hebben wil je daar geld en tijd in stoppen. Het succes van vandaag is de valkuil van morgen. Je moet je aanpassen aan veranderende omstandigheden en je kunt altijd beter kunt worden. Rory Mcllroy, Frenky de Jong, Max Verstappen en Rafael Nadal behoren tot de besten van de wereld in hun sport. Dat zijn ze al vele jaren omdat ze blijven trainen en zichzelf blijven uitdagen. Er zijn drie fundamentele redenen om deel te nemen aan de training ‘Wijze leiders nemen wijze besluiten’.

Kwaliteit besluitvorming vergroot – zowel persoonlijk als zakelijk
Het leiderschap gaat je prima af en je weet te beïnvloeden, maar ergens diep van binnen heb jij ook je twijfels die je soms letterlijk buikpijn opleveren. Je voelt dat het beter kan maar weet niet hoe. In deze training prikken we genadeloos door jouw twijfels heen, leer je jouw misschien wel verwaarloosde breinen beter te gebruiken en te integreren voor wijze besluitvorming. Resultaat: geen buik- of hoofdpijn meer of oneindig wikken en wegen. Een congruente besluitvormingsproces wat je ook nog leuk gaat vinden.

Doorbreken van interne blokkades en belemmerende overtuigingen
We hebben allemaal diep gewortelde overtuigingen die ontstaan zijn in het tijdperk waarin we geboren en opgegroeid zijn, de opvoeding door onze ouders en voorbeelden in de maatschappij waar we ons graag aan spiegelen. Overtuigingen geven houvast en geven verbinding met anderen die dezelfde overtuigingen hebben. Overtuigingen kunnen echter ook in de weg gaan zitten om de juiste dingen te doen als leider en zakelijk en privé je eigen leven te leiden. We leggen onbewuste blokkades en je grootste belemmerende overtuigingen bloot – ook al denk je dat je ze niet hebt -, je krijgt tools aangereikt om alles wat zich aandient zelf te doorbreken zodat niks jouw leiderschap meer in de weg zit.

Quantum Leap in jouw leiderschap: jij ziet en weet wat anderen (nog) niet zien en weten
We dagen je uit en je ontdekt wat er mist in jouw leiderschap. Je lost je grootste uitdagingen op tijdens de training en coachingsessies. In het hier en nu, met beide voeten op de grond. Dan moet je wel tegen een stootje kunnen en bereid zijn om uit jouw comfortzone geduwd te worden. Want alleen daar wordt je écht beter van. Jij krijgt een voorsprong op de wereld, je leert patronen herkennen en te doorbreken, en je vindt jouw eigen weg in het faciliteren van jouw innerlijke wijsheid en daadkrachtige leiderschap’.

Programma

Module 1; duur 1,5 dag inclusief overnachting

Thema: Introductie en ‘hoofd’
In deze sessie leer je de andere deelnemers kennen en gaan we diep in op de combinatie van mBIT en de gedragskenmerken van een Mission Command leider. Je gaat jouw belangrijkste uitdagingen identificeren en ontdekken wat je tegen houdt om die met succes beet te pakken. Op de tweede dag gaan we uitgebreid in op het hoofdbrein. Wat is het, hoe werkt het en hoe kan ik het als leider het beste inzetten. Een verrassende gastspreker inspireert je om via ‘omdenken’ problemen nog effectiever aan te pakken. Daarnaast ga je werken met het werkmodel mBIT en bespreken we waarmee je gaat experimenteren tussen trainingssessie 1 en 2.

Module 2; duur 2,5 dag inclusief overnachting

Thema: het buikbrein, hartbrein en de integratie van de drie breinen
Nadat we met elkaar de ervaringen met het experimenteren in de dagelijkse praktijk hebben gedeeld ga je aan de slag met datgene wat je weleens in de weg zit. Overtuigingen en blokkades die je belemmeren in jouw ontwikkeling en functioneren. Daarnaast leer je verschillende communicatietechnieken die je kunt benutten in het omgaan met jouw uitdagingen en voor het beïnvloeden van jouw omgeving. Op dag 2 gaan we uitgebreid in op de integratie van de drie breinen en hoe deze te benutten in de verschillende rollen die je hebt als leider. Je gaat letterlijk ervaren welk positief effect die integratie heeft op jouw (wijze) besluitvorming. In deze sessie maken we gebruik van een gasttrainer die je laat ervaren wat het verschil is tussen effectief en niet effectief communiceren.

Module 3; duur dag en avond

Thema: reflectie en leren van successen
Naast reflectie en het delen van successen ga je middels een fysieke activiteit ‘wijsheid ervaren’. Je gaat leren van casuïstiek en een verrassende gastspreker vat in een inspirerend verhaal alle lessons learned nog eens samen aan de hand van eigen ervaringen in de dagelijkse leiderschapspraktijk. We sluiten de training in de avond feestelijk af met een ‘praatdiner’.

 

Werkwijze

De training start met een uitgebreide intake. We willen weten wie je bent en wat jij wilt leren in deze training.
We vragen je twee boeken te lezen tijdens deze training te weten ‘Mission Command’ en ‘No matter what’.
    Mission Command
Er worden twee persoonlijke coachgesprekken gepland tussen de trainingssessies door waarin we persoonlijk de diepte ingaan.

We werken met een kleine groep (maximaal 12 personen) en twee tot drie trainers. Daarnaast nodigen we specialisten uit voor verdieping op sommige onderdelen in de training. Veel persoonlijke aandacht en begeleiding vinden we belangrijk in deze training om daadwerkelijk de diepte in te gaan.
Tussen de trainingssessies door ga je heel gericht experimenteren met datgene dat je hebt geleerd. Op het einde van iedere trainingssessie spreken we af waar je mee gaat experimenteren en welke trainer daarbij jouw klankbord wordt tussendoor.
Alles wat besproken wordt in de training is vertrouwelijk en blijft in de groep.

Trainingsdata en kosten

Module 1: 29 januari (vanaf 16 uur) en 30 januari (tot 17 uur) 2024
Module 2: 14 maart (start om 09.30 uur) en 15 maart (tot 16 uur) 2024
Module 3: 9 mei 2024 van 13.30 uur tot 21.00 uur 2024

De twee persoonlijke coachgesprekken worden individueel gepland.

De kosten bedragen € 5.950,- exclusief btw en inclusief alle verblijfkosten (lunches, diners, overnachtingen).

De training is bedoeld voor leiders die leiding geven aan leidinggevenden. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10. Wil je deelnemen aan deze training? Neem dan contact op met [email protected].

Ben jij die leider van leiders die de moed heeft om zichzelf ultiem te stretchen op een nieuw leiderschapsgebied gecombineerd met de Mission Command filosofie? Geef je dan nu op! Wij beloven een ervaring die je voor de rest van je leven koestert.

wijze leiders nemen wijze besluiten

Agavni Jessaijan: Neurowetenschap-pelijke inzichten en onderzoeken vanuit de gedragsmodellering, gecombineerd met oeroude wijsheden, laten zien dat alle wijsheid vanbinnen zit. Die wijsheid ontluiken is wat we doen in deze training.

wijze leiders nemen wijze besluiten

Ruud Verbeek: Alles al gedaan en op zoek naar verdiepings-mogelijkheden die écht inzicht geven in het eigen gedrag en het effect daarvan op jouw omgeving? Neem dan deel aan deze training.

 

wijze leiders nemen wijze besluiten

Paul Schmidt: We dagen je uit om te ontdekken wat er nog mist in jouw persoonlijk leiderschap. Dan moet je wel tegen een stootje kunnen en bereid zijn om uit jouw comfortzone geduwd te worden. Want alleen daar wordt je écht beter van.

Een leiderschapstraining van Mission Command volgen?

Je management skills verbeteren met een mission command leiderschapstraining? Bel ons voor een afspraak. Stel je vraag via ons contactformulier. Of vraag de brochure van de open training aan.

 

Brochure aanvragen

15 + 3 =

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command