Jacco Taal

Samenwerkingspartner Mission Command

Jacco Taal, samenwerkingspartner Mission Command

In 2016 zijn Otto van Wiggen en Paul Schmidt begonnen met het in de markt zetten van de Mission Command filosofie. Het concept blijkt goed aan te slaan en helpt onze relaties om hun doelen beter te realiseren dan voorheen. Dat heeft ons aan het denken gezet. We willen met Mission Command een meer toonaangevende rol gaan spelen in Nederland ten aanzien van leiderschap en teamontwikkeling. Een rol die in de loop van de tijd onafhankelijk moet worden van Otto en Paul en, wanneer zij over 25 jaar achter een rollator lopen, nog steeds een positieve impact heeft op het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

Daarom starten we met een formule waarin we gaan werken met een aantal samenwerkingspartners. Een samenwerkingspartner is iemand die het Mission Command concept in de genen heeft zitten en zelf succesvol is als Mission Command leider. Daarnaast hebben onze samenwerkingspartners ook trainings- en coachingservaring en worden ze verder geschoold in de Mission Command trainings- en begeleidingsmethodieken. Sterke leiders die niet uit een boekje praten maar ook dagelijks zelf leidinggeven. Naast hun leidinggevende job gaan ze onze relaties inspireren om beter leiding te geven en effectiever samen te werken in een steeds sneller veranderende wereld.

We zijn er enorm trots op vandaag onze eerste samenwerkingspartner te mogen presenteren. Dat is Jacco Taal, directeur Field Operations bij Eneco. In dit interview vertelt Jacco wat hem drijft en welke bijdrage hij gaat leveren met Mission Command aan leiderschap en teamontwikkeling in Nederland.

Waarom ben je samenwerkingspartner geworden?

‘In mijn diensttijd heb ik de basis gelegd voor mijn eigen leiderschap. Vanuit deze basis ben ik mijn leiderschap steeds blijven ontwikkelen middels ervaring in diverse leidinggevende functies gecombineerd met opleidingen en trainingen. Ik werk al geruime tijd samen met Otto en Paul. We hebben elkaar gevonden in de filosofie waar we in geloven en die ik doorleef in de dagelijkse praktijk. Daarnaast wil ik graag aan anderen doorgeven wat ik zelf in de afgelopen 30 jaar heb geleerd’.

Wat zou je willen bereiken de komende jaren?

‘Leiderschap is een fantastisch vak maar is ook aan verandering onderhevig. Leiderschap betekent continu ontwikkelen, net als in topsport, het kan altijd beter. Ik zie mijn keuze om samenwerkingspartner te worden ook als een kans om zelf uitgedaagd te worden in dit mooie vak. In het trainen en coachen word ik namelijk zelf ook uitgedaagd in mijn eigen leiderschap’.

Wat ga je doen bij Mission Command?

‘Ik wil graag werken met leidinggevenden en teams en hen helpen in het ontwikkelen van een effectieve en gezonde teamcultuur. Scherpe analyses gecombineerd met duidelijke taal, continu behoud van focus, humor (en de nodige zelfspot!) zijn daarbij mijn handelsmerk. Met als doel een verbeterde samenwerking waarbij vertrouwen de basis is en resultaten een logisch gevolg zijn. Mijn samenwerkingspartnerrol is een mooie kans om naast mijn werk als leidinggevende ook op een andere manier bezig te zijn met het vak en geconfronteerd te worden met een veelvoud van vraagstukken en culturen’.

 

 

Jacco Taal: Mission Command kan in 24 uur een versnelling brengen in teamontwikkeling die in een normale werkomgeving jaren duurt

Personalia

49 jaar, vriendin, twee jongens, hond Charlie

Werk

Directeur Field Operations bij Eneco, samenwerkingspartner bij Mission Command

Hobbies

Muziek maken, culinair op open vuur, strandvissen en de natuur

Drijfveren

‘Ik wil een bijdrage leveren aan het aantoonbaar verbeteren van het leiderschap in Nederland. Daarnaast wil ik mensen inspireren en laten groeien maar ook zelf uitgedaagd worden in mijn eigen leiderschapsontwikkeling.

Waar ben ik echt goed in

Talenten herkennen, mensen inspireren en uitdagen, afgesproken resultaten realiseren, hands-on en complexe zaken eenvoudig te maken.

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command