Niemand is belangrijker dan het team!

team
In ‘Niemand is belangrijker dan het team’ schetst Otto Van Wiggen een verhelderend beeld van waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang.

Goed leiderschap valt of staat met integriteit en de bereidheid het eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang. “Zonder vertrouwen in de leiding, een sterk ontwikkeld teamgevoel en een hecht onderling vertrouwen is het uitgesloten dat jouw mensen je tijdens de uitvoering van risicovolle operaties bereid zijn te volgen.”

Met dit boek wil Van Wiggen leidinggevenden in het militaire én het civiele domein uitdagen hun eigen leiderschapsgedrag te reflecteren en zo tot effectiever leiderschapsgedrag te komen. “Je bent als leider namelijk nooit uitgeleerd, ongeacht of je als leidinggevende in het militaire of civiele metier actief bent.”

‘Niemand is belangrijker dan het team’ biedt op een heldere, toegankelijke manier zicht op de visie van een authentiek gebleven leider die het altijd als een belangrijke taak heeft gezien zijn mensen te inspireren om gezamenlijk tot de hoogst haalbare resultaten te komen. Zijn ervaringen mogen dan hoofdzakelijk zijn gebaseerd op het werken op de werkvloer van de landmacht, dit boek zal ook voor velen daarbuiten een inspirerende kijk op leiderschap bieden.

bnr radioBeluister het interview met Otto van Wiggen over wat het bedrijfsleven kan leren van militair leiderschap. Of lees hier de recensie van jonge bazen over het boek.

Brigade-generaal b.d. Otto van Wiggen (1958)
Van Wiggen was commandant van het Korps Commandotroepen, de Luchtmobiele Brigade en van alle opleidingseenheden van de landmacht. Voor zijn prestaties als militair leider werd hij in 2012 onderscheiden met ‘De Bronzen Soldaat’, de hoogste onderscheiding die door de Commandant Landstrijdkrachten verleend kan worden. In 2009 publiceerde hij samen met twee andere militaire collega’s het boek ‘Tactiek om te begrijpen’. Momenteel traint en coacht hij samen met Paul Schmidt bedrijven op leiderschap en teamontwikkeling.

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!