Mission Command boek

Mission Command in een veranderende wereld

De wereld verandert sneller dan ooit. Snel en effectief anticiperen op je omgeving is vereist om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? En wat betekent dat voor leiderschap? Mission Command leiderschap heeft hier een antwoord op. Het is ontwikkeld in het leger dat, onder risicovolle en snel veranderende omstandigheden, resultaten moet behalen. ‘Tweede worden’ is daar geen optie. Leiderschap en de wijze waarop wordt samengewerkt maken het verschil. Dit boek beschrijft met praktische voorbeelden hoe Mission Command ook in het bedrijfsleven en de overheid kan worden doorgevoerd.

Mission Command in het bedrijfsleven en de overheid

Met dit boek wil Paul Schmidt leidinggevenden inspireren om een Mission Command leider te worden. Omdat het een stijl is die je helpt in snel veranderende omstandigheden concrete resultaten te boeken. Een stijl die je als  leider in staat stelt teams te bouwen met een sterke sociale cohesie waarin doelgerichtheid, een winnaarsmentaliteit en blindelings vertrouwen de ingrediënten zijn. Ingrediënten die ook in de zakelijke en financiële dienstverlening, handel, industrie en de overheid bijdragen aan goede resultaten.

Paul Schmidt was, naast zijn eerdere carrière als beroepsofficier, topsporter (parachutespringen). Het trainen en coachen van sporters deed Paul besluiten de dienst te verlaten en zich toe te leggen op training en consultancy voor het bedrijfsleven. Vanaf 1991 is hij ondernemer en vervulde hij de rollen van trainer, coach, projectleider, commercieel, algemeen directeur en commissaris. Hij publiceert regelmatig blogs en schreef het boek “De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener”. De laatste jaren ligt zijn focus op het ontwikkelen van leiderschap en teams in het bedrijfsleven en de overheid met de Mission Command filosofie.

Neem contact met ons op +31 242 022 383

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en tips over leiderschaps- en teamontwikkeling? Schrijf dan hier in voor de nieuwsbrief van Mission Command die iedere twee maanden verschijnt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u meer weten over Mission Command? Neem dan contact met ons op via +316 536 413 27 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!