Mission Command Leiderschapstraining:

Leiden is willen dienen

Van controleren en sturen naar dienen en richting geven met Mission Command

Wat is jouw definitie van goed leiderschap? Controleren en sturen? Of inspireren en richting geven? Binnen de mission command leiderschapsstijl wordt goed leiderschap bepaald door de bereidheid jouw eigenbelang ondergeschikt te maken aan het belang van de opdracht en de teamleden.

Mission command leiderschap: leiden is willen dienen

Mission command leiderschap gaat verder dan “faciliterend leiding geven”, “de manager als coach”, “dienend leiderschap” of “zelfsturende teams”. Bij mission command betekent leiden willen dienen, door een werkomgeving te creëren waarbinnen jouw medewerkers kunnen groeien. Bouwen aan vertrouwen en vrijheid van handelen geven aan je team. Geen trucje dat je even aanleert, maar een filosofie die vergaande en blijvende invloed heeft op de cultuur van je organisatie en het gedrag van jouw mensen.

Leiderschapstraining ‘mission command style’

Goede leiders worden geboren, niet gemaakt. De kwaliteiten die iemand een goede leider maken zijn van nature al aanwezig. Ze kunnen dus niet worden aangeleerd, maar wel verder ontwikkeld. Anders dan bij de meeste leiderschapstrainingen, staan daarom bij mission command leiderschap niet alleen de kwaliteiten van de leider centraal maar ook de teamprestaties. Als leidinggevende leer je:

 • eerst jezelf leiden
 • een effectief team bouwen
 • versterken van vertrouwen als basis voor een succesvol team
 • richting geven en richting houden
 • omgaan met jouw omgeving
 • communiceren en inspireren
 • zelfreflectie
 • geven en ontvangen van feedback

Mission Command leiderschap aanbod

Geen organisatie is hetzelfde. Daarom verzorgen wij altijd leiderschapstraining op maat. Afhankelijk van de behoeften van je bedrijf kan het traject bijvoorbeeld bestaan uit:

 • meerdaagse teamsessies in een uitdagende trainingsomgeving
 • leiderschap en gedrag: herkennen van en inspelen op gedrag
 • mission command leiderschap
 • intervisie

Open training mission command leiderschap (start maart 2018)

Naast de leiderschapstraining op maat bieden wij ook een open training leiderschap aan: in vier sessies, verspreid over zes maanden, ervaar je als teamlid én als leider hoe je als moderne leider de mission command leiderschapsstijl toepast. De eerstvolgende open training start in maart 2018.
Tussen de sessies door ga je met gerichte opdrachten aan de slag in je eigen team. Je persoonlijke mentor begeleidt je hierbij en bezoekt ook jouw bedrijf.

Je leert een team bouwen waarin vertrouwen, samenwerking, communicatie en optimaals elkaars kwaliteiten benutten centraal staan. En je ontdekt wat de nieuwe generatie werkenden zoekt in een baan en wat daarbij van jou als leidinggevende wordt verwacht.

Download hier de brochure over de open training mission command leiderschap of neem contact met ons op.

 

Direct Contact met Mission Command

Otto-van-Wiggen-Mission-Command

Otto van Wiggen
E: otto@missioncommand.nl
M: +31 6 20 32 83 42
LLinkedIn

Paul-Schmidt-Mission-Command

Paul Schmidt
E: paul@missioncommand.nl
M: +31 6 53 64 13 27
LLinkedIn

Bel mij terug

Een leiderschapstraining van Mission Command volgen?

Je management skills verbeteren met een mission command leiderschapstraining? Bel ons voor een afspraak. Stel je vraag via ons contactformulier. Of vraag de brochure van de open training aan.

Brochure aanvragen

11 + 14 =

ADRES

Ericalaan 35
3911 XM  Rhenen

Kvk-nummer
30177532

+31 242 022 383
info@missioncommand.nl

BESTEL BOEK

team

Klik hier

HEB JE EEN VRAAG?

 

Heb je een vraag over onze diensten of wil je meer weten over Mission Command? Neem contact met ons via het contactformulier.

 

Contactformulier