Kevin Wolters

Samenwerkingspartner Mission Command

Kevin Wolters, samenwerkingspartner Mission Command

Kevin WoltersIn 2016 zijn Otto van Wiggen en Paul Schmidt begonnen met het in de markt zetten van de Mission Command filosofie. Het concept blijkt goed aan te slaan en helpt onze relaties om hun doelen beter te realiseren dan voorheen. Dat heeft ons aan het denken gezet. We willen met Mission Command een meer toonaangevende rol gaan spelen in Nederland ten aanzien van leiderschap en teamontwikkeling. Een rol die in de loop van de tijd onafhankelijk moet worden van Otto en Paul en, wanneer zij over 25 jaar achter een rollator lopen, nog steeds een positieve impact heeft op het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

Daarom starten we met een formule waarin we gaan werken met een aantal samenwerkingspartners. Een samenwerkingspartner is iemand die het Mission Command concept in de genen heeft zitten en zelf succesvol is als Mission Command leider. Daarnaast hebben onze samenwerkingspartners ook trainings- en coachingservaring en worden ze verder geschoold in de Mission Command trainings- en begeleidingsmethodieken. Sterke leiders die niet uit een boekje praten maar ook dagelijks zelf leidinggeven. Naast hun leidinggevende job gaan ze onze relaties inspireren om beter leiding te geven en effectiever samen te werken in een steeds sneller veranderende wereld.

We stellen graag een van onze samenwerkingspartners wat verder aan je voor. Dat is Kevin Wolters (44 jaar), hoofd incidentbestrijding bij de Veiligheidsregio  Brabant Zuid Oost, vader van twee kinderen en fervent paraglider. In dit interview vertelt Kevin wat hem drijft en welke bijdrage hij gaat leveren met Mission Command aan leiderschap en teamontwikkeling in Nederland.

Waarom ben je samenwerkingspartner geworden?

Toen ik een aantal jaren geleden het boek ‘Mission Command, de wereld verandert, nu onze leiders nog’ van Paul las kwam ik erachter dat ik zelf deze stijl al jaren toepas. Niet onlogisch omdat ik, net als Otto en Paul, een militaire achtergrond heb. Ik heb de principes van Mission Command regelmatig ingezet in de organisaties waarin ik heb gewerkt en ervaarde dat het mijn leidinggevenden en teams hielp in het realiseren van onze doelen. Wat me verder aanspreekt in deze leiderschapsstijl is dat ‘waarden gedreven werken’ er een belangrijk onderdeel van is. Als organisatie en team écht ergens voor staan en ertoe willen doen. En dat kan alleen maar wanneer het team goed samenwerkt, de teamleden elkaars kwaliteiten kennen, respecteren en benutten en er een groot onderling vertrouwen is. 

Wat zou je willen bereiken de komende jaren?

Ik wil mezelf verder ontwikkelen als leider maar ook als trainer/coach. In het Mission Command team zitten allemaal mensen met een verschillende achtergrond die ook de drive hebben zich voortdurend te blijven ontwikkelen. Ik zie ernaar uit om regelmatig met hen te sparren, inzichten te delen en samen te trainen. Samen met hen wil ik leiderschap en teamsamenwerking versterken. 

Wat ga je doen bij Mission Command?

Trainen, begeleiden en adviseren van organisaties in ‘open’ en in ‘maatwerk’ verband. Inmiddels ben ik al aan de slag bij de Open Leiderschaps Leergang van Mission Command waar ik samen met Paul de module ‘persoonlijk leiderschap’ verzorg. Met Otto doe ik een internationaal traject in Geneve voor de CFRS (Cern Fire & Rescue Service).

Kevin Wolters: Mission Command kan veel bijdragen aan het versterken van leiderschap in Nederland

Personalia

44 jaar, getrouwd, twee zonen.

Werk

Hoofd incidentbestrijding bij de Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost, samenwerkingspartner bij Mission Command.

Hobbies

Outdoor sporten met in het bijzonder paragliden.

Drijfveren

‘Ik draag graag bij aan het versterken van leiderschap en teamsamenwerking. Daarnaast wil ik mezelf graag blijven ontwikkelen als leider, coach en trainer’.

Waar ben ik echt goed in

‘Strategische en abstracte richtingen omzetten naar concrete en haalbare doelen voor leidinggevenden en teams waarbij het ‘hoe’ aan de medewerkers wordt gelaten. Hierbij ben ik zacht op de relatie en hard op het resultaat’.

Bel mij terug

Adres

De Nieuwe Aanleg 12
7431BR Diepenveen

Kvk-nummer
87781565

+31 242 022 383
[email protected]

Bestel boek

Niemand is belangrijker dan het team -
Otto van Wiggen

niemand is belangrijker dan het team

Bestel boek

Mission
Command -
Paul Schmidt

De wereld verandert, nu onze leiders nog - Paul Schmidt Mission Command